Sevgili okuyucu bugün Antebin simit kebabını yaptım eltim Antepli olduğu için antep yemeklerini iyi yaparım onlar kadar olmasa bile işte tarifim
malzemelerimiz
400 gr yağlı kuzu veya koyun kıyması
2 çorba kaşığı simit (çiğköftelik bulgur)
1 çorba kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
4 diş sarımsak
garnitür olarak
domates ve biber
yapılışı
önce simidimizi ılık veya soğuk 1 kahve fincanı suyla ıslatalım tüm malzemelerimizi ve ıslanmış simidi derin bir kabın içinde iyice karıştırıp birbirine yedirelim istediğimiz büyüklükte parçalar alıp çöp şişe takıp şiş kebap şekli verip önceden 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tavamıza dizelim kebabımızı yakmadan pişirelim 1 tabağa alalım biber ve domateslerimizi tavamıza koyup pişirelim servis tabağımıza koyup servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder