18 Aralık 2014 Perşembe
Salçalı pirzola
Sevgili okuyucu bizim diyarbakırda pirzola en sevilen etlerdendir diyorum ve tarifim işte burda
malzemelerimiz
600 gr pirzola
2 çorba kaşığı tereyağı veya sade yağ
5 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yeteri kadar tuz
yapılışı
pirzolamızı tepsimize dizelim 5 adet domatesimizden 2 adetini dörder parçaya bölüp etlerin aralarına koyalım yağımızı üzerine koyup kalan 3 adet domatesleri ufak doğrayıp üzerine koyalım 1 çay bardağı suyumuzu kekik tuz ve salçamızı iyice karıştırıp üzerine gezdirelim fırınımızı 200 derece sıcaklığa getirelim nar gibi kızarınca servis yapalım afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder