KARAMELLİ İRMİK TATLISI
MALZEMELERİ
1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI İRMİK
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
... 2 YUMURTA
1 VANİLİN
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
KARAMEL İÇİN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
Tencereye vanilin hariç tüm malzememizi ilave ediyoruz çırpıcıyla sürekliçırparak pişiriyoruz muhallebi kıvamına geldimi ateşten alıyoruz vanilini ekliyoruz teflon tavya 1 bardak şekerimizi koyuyoruz kısık ateşte karamelize ediyoruz orta boy bir tepsinin altına döküyoruz üzerine pişen irmiğimizi koyuyoruz bir gece buzdolabında bekletip servisten önce tepsinin üstüne düz bir tepsi koyup ters çeviriyoruz AFİYET OLSUN
selam, bloglara yorum yapma etkinliğinden geldim :)
YanıtlaSilGÜLTER ÖZGÜR ÇOK TEŞEKKÜRLER
Sil