Blog Sayfaları

29 Haziran 2015 Pazartesi

Üzleme

  urfa tabiriyle üzleme tarifi
 1 su bardağı nohut 
1 çay bardağı fıstık
 1 çay bardağı ceviz
 1 su bardağı kuş üzümü veya çekirdeksiz kuru üzüm
 1 su bardağı pekmez
 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
 250 gr yağsız parça et
 yapılışı
 nohutu akşamdan suya ıslatıyoruz ıslanan nohutları düdüklüde yarım saat pişiriyoruz süresi düdüklüğe göre değişir pişen nohutları kabuğundan soyup nohutları ezmeden ikiye ayırıyoruz parça eti ufak ufak doruyoruz düdüklüde iyice pişiriyoruz tencereye yağı koyup etini biraz kavuruyoruz fıstığı ufak doğradığımız cevizi kuru üzümü ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz nohutu ilave ediyoruz üstüne pekmezi koyuyoruz 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz önceden pişirdiğimiz pilavın üzerine koyuyoruz afiyet olsun bu yemeği genelde bayram ve özel günlerde yaparız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner