1 Eylül 2015 Salı
Urfa usulu söğürme
bismillah diyelim ve tarifimize başlayalım
malzemelerimiz
5 adet közlenmiş iri patlıcan
4 diş sarımsak
1 çay klasik bardağı zeytinyağı
yapılışı
közleyip temizlediğimiz patlıcanlarımızı bıçakla doğaryalım ezilmiş hale getirelim servis tabağımıza koyup üzerine ezilmiş sarımsağı koyup iyice yedirelim parmak uçlarımızla delikler açalım ki açtığımız deliklere yağ girsin diyeve yağımızı kızdırıp üzerine boca edelim kesinlikle deneyin çok hafif ve lezzetlidir yanına mutlaka acı biber yenir not üzerine kıyma et kavurup koyabiliriz ama urfada böyle sadesi daha sevilir afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder