MALZEMELER
1 bütün tavuk
1 adet bayat ekmek
7-8 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz
250 gram yoğurt
1 yemek kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım su bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
Tavuk haşlandıktan sonra didilir. Ekmek parçalara bölünür ve içerisine tavuğun suyunda birkaç kaşık ilave edilerek rondodan geçirilir. Ufalanmış ekmek ve didilen tavuklar bir kapta birleştirilir. Sarımsaklar ve ceviz de rondodan geçirilerek karışıma eklenir. Tuzu, kişnişi ve yoğurdu da ilave edilerek karıştırılır. Tereyağı toz kırmızı biberle birlikte kızdırılarak Çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir. Cevizle de süslenen Çerkez tavuğu servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder