malzemeler
-3 su bardağı ciriş
-1 tatlı kaşığı tuz
cirişi ıslatmak için;
- 1 su bardağı soğuk su
iç malzemesi;
- 300 gr orta yağlı kıyma et
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- biraz karabiber
- tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
yapılışı
- 3 bardak cirişi bir kaba koyup 1 bardak soğuk su ile ıslatıyoruz
- etimizi soğanımızı tencereye koyuyoruz yağ koymadan kavuruyoruz
- karabiberi pulbiberini tuzunu ekliyoruz
- ıslanan köftemizi (bulguru) biraz yoğuruyoruz elimizi suya ıslayıp küçük ceviz kadar parçalar alıp avucumuzda içli köfte açar gibi açıyoruz
- kıyma harcımızdan içine sığacağı kadar koyuyoruz üçgen şekli veriyoruz
- tencereye 1 tatlı kaşığı yağ koyuyoruz, 1 tatlı kaşığı tuz 1 kaşık domates salçasını koyup kızartıyoruz
- kızaran salçanın üzerine 5 bardak su koyuyoruz kaynayan suyumuza köteleri atıyoruz
- pişen köftelerimizi tabağa alıp servis yapıyoruz
- afiyet olsun...
not URFA da iç harcını kavurmayıp çiğ olarakta koyuyorlar çiğ börek harcı gibi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder