17 Kasım 2015 Salı
Muffin börek
MUFFİN BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
4 adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı pulbiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Yufkalar tiftik tiftik edilerek küçük küçük kopartılır. Sosu için yumurta, süt, kabartma tozu ve sıvıyağ karıştırılır. iç harcı için patatesler ezilir içine ince kıyılmış maydanoz eklenir. Yufka parçaları muffin kaplarına yarısına kadar koyulur. Üzerine birer kaşık iç harçtan yerleştirilir. Yufka parçaları patateslerin üzerine tekrar konularak kapatılır. Hazırlanan sostan birkaç kaşık böreklerin üzerine dökülür. Çörekotuyla süslenen muffin börekleri 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder