Malzemeleri
hamuru için
-7 çay fincanı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar su
İÇ Malzemesi için
-500 gr yağsız kıyma et
-1yumurta
-1 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
-1adet ufak kuru soğan
YAPILIŞI
-hamuru birkabın içinde yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz
-iç malzemeleri soğanı rendeliyoruz tüm malzemeyi elimizle iyice karıştırıyoruz
-dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler alıp unla açıyoruz
-bir kaseye su koyup iç harcı açtığımız hamurun üstüne koyup elimizi kasede ki suya batırıp ıslak elimizle harcı hamurun kenarından bir parmak boş bırakıp yayıyoruz
-boş kalan kenarını elimizle çimdik atarak kenarını kapatıyoruz
-bol kızgın sıvıyağda önce etli kısmını kızartıyoruz sonra diğer kısmını kızartıyoruz
-afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder