Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Ağzı açık




Malzemeleri

hamuru için

-7 çay fincanı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ

-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar su

İÇ Malzemesi için

-500 gr yağsız kıyma et
-1yumurta
-1 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
-1adet ufak kuru soğan

YAPILIŞI

-hamuru birkabın içinde yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz
-iç malzemeleri soğanı rendeliyoruz tüm malzemeyi elimizle iyice karıştırıyoruz
-dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler alıp unla açıyoruz
-bir kaseye su koyup iç harcı açtığımız hamurun üstüne koyup elimizi kasede ki suya batırıp ıslak elimizle harcı hamurun kenarından bir parmak boş bırakıp yayıyoruz
-boş kalan kenarını elimizle çimdik atarak kenarını kapatıyoruz
-bol kızgın sıvıyağda önce etli kısmını kızartıyoruz sonra diğer kısmını kızartıyoruz
-afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner