Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Elmalı ay kurabiye



ELMALI AY
 MALZEMELER
 1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
 4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
 1 PAKET KABARTMA TOZU
 1 PAKET VANİLYA
 2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
 YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK YANİ KULAK MEMESİNDEN BİRAZ DAHA YUMUŞAK OLACAK İÇ MALZEMESİ 3 ADET ORTA BOY EKŞİ ELMA 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER AZ TARÇIN İSTEĞEGÖRE CEVİZ ÜZERİ İÇİN 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ YAPILIŞI ELMALARI RENDELİYORUZ
ŞEKERİ TARÇINI CEVİZİ KOYUP PİŞİRİYORUZ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ HAMURUN MALZEMELERİNİ BİR KABIN İÇİNDE YOĞURUYORUZ YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPIYORUZ AVUÇ İÇİMİZLE HAMURU TEZGAHIN ÜSTÜNDE AÇIYORUZ İÇ MALZEMEYİ YUKARI KÖŞESİNE KOYUYORUZ AZ KAPATIYORUZ BIÇAKLA KALIN ÇİZİKLER ATIP KENDİMİZE DOĞRU RULO YAPIYORUZ AY ŞEKLİNİ VERİP TEPSİMİZE DİZİYORUZ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 25 DAKİKA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ DÖKÜP SERVİS YAPIYORUZ AFİYET OLSUN






2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner