Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

KAVALA KURABİYESİ



Malzemeler

-1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin
-3.5 ya da 4 bardak un
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı badem içi
-1 paket kabartma tozu
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta akı
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 çimdik tuz
Üzeri için;
-ayrıca pudra şekeri

Yapılışı

-Badem içi hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
-Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
-Teflon bir tavada badem içimizi biraz kavuruyoruz ve hamurumuzun içine atıyoruz.
-Bu şekilde bir kere daha yoğuruyoruz.
-Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz bastırdıktan sonra bir bardağın ağzıyla ay şeklinde kesiyoruz.
-Bu işlemi kurabiye kalıbıyla da yapabiliriz.
-Bu şekilde yaptığımız kurabiyelerimizi yağlanmış tepsimize diziyoruz.
-175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
-Kurabiyeler biraz dinlenip ılındıktan sonra pudra şekerine bulayıp, servis yapınız.
-Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner