Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 kilo yufka
- 3 büyük kurusoğan
- maydanoz
- kaşar peyniri
- bir buçuk su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- biraz karabiber
yapılışı
- patatesleri iyice haşlıyoruz soğanları doğrayıp birbuçuk bardak sıvıyağda kızartıyoruz
- haşlanan patatesleri ezip soğanlara katıyoruz patates yağı içine çektimi ateşten alıp maydanozu kaşar peyniri karabiberi tuzu karıştırıyoruz
- herbir yufkamızı ikiye bölüp bir kapta çırptığımız 1yumurta 1bardak yoğurdu 1bardak sütü 1kabartma tozunu yufkalarımıza iyice sürüyoruz
- harcın içine yağ koymuyoruz patatese koyduğumuz yağ yeterlidir
- hazırladığımız patates harcımızı yufkaya koyup rulo sarıyoruz tepsiye dizip ben tepsiye yağlı kağıt koyuyorum üstüne bir avuç su serpiyoruz
- yumurta sarısı veya yoğurt üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- pişen böreğimizin üzerine bir avuç daha su serpiyoruz
- afiyet olsun
- 1 kilo yufka
- 3 büyük kurusoğan
- maydanoz
- kaşar peyniri
- bir buçuk su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- biraz karabiber
yapılışı
- patatesleri iyice haşlıyoruz soğanları doğrayıp birbuçuk bardak sıvıyağda kızartıyoruz
- haşlanan patatesleri ezip soğanlara katıyoruz patates yağı içine çektimi ateşten alıp maydanozu kaşar peyniri karabiberi tuzu karıştırıyoruz
- herbir yufkamızı ikiye bölüp bir kapta çırptığımız 1yumurta 1bardak yoğurdu 1bardak sütü 1kabartma tozunu yufkalarımıza iyice sürüyoruz
- harcın içine yağ koymuyoruz patatese koyduğumuz yağ yeterlidir
- hazırladığımız patates harcımızı yufkaya koyup rulo sarıyoruz tepsiye dizip ben tepsiye yağlı kağıt koyuyorum üstüne bir avuç su serpiyoruz
- yumurta sarısı veya yoğurt üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- pişen böreğimizin üzerine bir avuç daha su serpiyoruz
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder