malzemelerimiz
1 kilo hazır yufka
400 gr iri çekilmiş ceviz içi
500 gr tereyağı veya sadeyağ
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı
yağımızı eritelim yufkalarımızın yarısını dibini yağladığımız tepsimize bir yufkayı serelim üstüne ikinci yufkayı serelim ikinci yufkayı yağlayalım tüm yufkaları bu şekil yapalım yufkalarımızın yarısını döşeyince cevizlerimizi her tarafına serpelim kalan yufkaları da aynı şekilde yapalım tepsiye dizdiğimiz baklavamızı bıçakla kenarlarını düzeltip istediğimiz şekilde dilimleyelim kalan yağımızı üzerine dökelim 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkardığımız baklavamızın üzerine önceden kaynattığımız şerbetimizi sıcak olarak dökelim ben baklavayı da şerbeti de sıcak olarak döküyorum şerbetini çeken baklavamızı servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder