malzemeleri
1 demet ebegümeci
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
arzuya göre pulbiber
yapılışı
ebegümecini dal dal seçerek sapı taze ise sapıyla beraber taze değilse sadece yaprak kısmını koparıp iyice ıspanak yıkadığımız gibi yıkıyalım doğrayalım tenceremize yağımızı koyalım soğanımızı doğrayıp tenceremize ekleyelim soğanlar pembeleşene kadar kavuralım üzerine ebegümecini koyalım bbiraz karıştırıp pişmeye başlayınca ateşini kısalım kısık ateşte yumuşayana kadar pişirirelim tuzunu baharatlarını koyalım servis tabağımıza alalım afiyet olsun isterseniz yumurtalıda yapabilirsiniz ben ebegümecini böyle daha çok seviyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder