Blog Sayfaları

30 Ocak 2013 Çarşamba

Kıymalı pide





Yeni bir güne başlarken tüm ömrümüz sağlık sıhhat ve huzurla dolsun inşaALLAH biz diyarbakırda kapalı pide çok yaparız urfada pek yapılmaz daha çok açık pide yapılır kapalı pide yaptırırken fırnlara anlatırım işte harcı koyun uzatarak kapatın falan dediğim gibi yapıyorlar çokda güzel yapıyorlar kapalı pidenin harcını istediğim şeylerle mesela patatesli peynirli kıymalı kuşbaşılı nasıl seviyorsak ben kıymalı soğanlı yaptım işte tarifimiz
malzemelerimiz
200 gr yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet kırmızı sivri biber
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı isot veya pulbiber
yapılışı
soğanımızı ufak doğrayalım kırmızı biberimizi sarımsaklarımızı ufak doğrayıp tüm iç harcımızı 1 tepside karıştıralım biz çarşı fırınına gönderiyoruz fırın pişirip bize yolluyor evde yaptığımızda mayalı hamur yoğurup dinlendirip yapabiliriz afiyet olsun


2 yorum:

  1. cocuklarim cok sever su andayim cok hastayin iyi olmus olsaydim kesin yapardim bügün ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Paşa Sofram çok geçmişler olsun Allah şifa versin inşaALLAH eminim siz daha iyi yapardınız teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner