malzemeleri
pirinç pilavı için
1buçuk su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
firik pilavı için
1 su bardağı firik
yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
et malzemesi
1kilo tavuk
tavuğu pişirmek için 1buçuk litre su
yapılışı
tavuğun suyunu koyup düdüklü tencerede pişirelim
pişen tavuğu bir tabağa koyalım
etini didikleyelim
tavuğun suyunu süzgeçle süzelim
pirinç pilavımızı pişirelimdinlenmeye bırakalım
firik pilavımızı pişirmek için
tencereye yağımızı koyalım
firikte taş olabilir önce firiği seçelim
süzgece firiği ve bulguru koyup yıkıyalım
yağımızın üzerine ilave edelim 5 dakika kadar kavuralım
üzerine süzdüğümüz tavuk suyundan koyalım kaynayınca ateşini kısıp pişirelim
kelepçeli bir kek kalıbına önce pirinç pilavımızın yarısını koyalım kaşıkla hafif bastıralım üzerine etin bir kısmını koyalım
etin üzerine firik pilvımızın yarısını koyalım
tavuk etini tekrar üzerine dizelim
kalan pirinç pilavımızı koyalım
üzerine eti dizelim
dört katlı pilavımız olacak
enüstüne kalan eti koyup
servis yapalım
afiyet olsun
not ben maydanozu dekor olarak kullandım bu yemeği değiştirmeden onlardan aldığım şekilde yaptım bizde nasıl ki yemeklerimiz her şehirde bir değiikliğe uğruyorsa onlarda da tarif biraz değişebiliyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder