Blog Sayfaları

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Burma kadayıf

Mübarek Ramazan ayımız başlıyor Allah hayırlara vesile etsin inşaALLAH dolayısıyla bu ay bol bol tatlı tüketeceğimiz aydır önceden sizlere güzel bir kadayıf tarifi vermek istiyorum sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz
300 gr kadayıf teli
2 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
üzeri için
yeteri kadar çekilmiş fıstık
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı
4 damla limon
yapılışı
kadayıf telimizi 6 parçaya bölelim her bir parçayı tezgahın üzerine serelim iri çekilmiş cevizimizden hepsine serpelim rulo yapar gibi verev saralım gül böreği gibi dolayalım teflon tavamıza hepsini dizelim yağımızı eritip üzerine dökelim kısık ateşte her 2 tarafını pişirelim önceden kaynatıp biraz ılınmış şerbetimizi sıcak kadayıfımızın üzerine dökelim 5 dakika şerbette bırakıp kadayıfımızı servis tabağımıza alıp servis yapalım afiyet olsun bu kadayıfı güzel memleketim diyarbakırın burma kadayıfına benzetmeye çalıştım çok güzel oldu

2 yorum:

  1. Harika bir tarif hem de çok pratik...
    Ablamın eşi de Diyarbakırlı...
    Enişteciğime yapıyım en kısa zamanda...
    İzniniz olursa ben de yapmayı becerebilirsem blogumda da paylaşmak isterim...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Emel YILMAZ AKAN hanımcım mutlaka yapın güzel oluyor izin ne demek tabi ki bloğunuzda paylaşın teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner