Blog Sayfaları

24 Kasım 2013 Pazar

Bastık kavurması


Sevgili okuyucu bu tarifim doğu ve güneydoğuda eski bir tarifimiz bastık kavurması çok güzel oluyor mutlaka deneyin diyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
pestil kısmı için
200 gr pestil
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
yumurtalı kısmı için
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sadeyağ
yapılışı
pestilimizi istediğimiz büyüklükte keselim ben 2 santim eninde kestim tenceremize 1 çorba kaşığı yağımızı koyalım yağımız eriyince pestilimizi ilave edelim yağımız kızgın olmayacak pestilimizi kavuralım 1 tavaya yağımızı koyalım yağımız hafif kızgın olunca önceden çırptığımız yumurtalarımızı tavamıza dökelim pişen yumurtalarımızı pestilimizin üzerine dökelim karıştırıp servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner