Sevgili okuyucu bu tarifim doğu ve güneydoğuda eski bir tarifimiz bastık kavurması çok güzel oluyor mutlaka deneyin diyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
pestil kısmı için
200 gr pestil
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
yumurtalı kısmı için
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sadeyağ
yapılışı
pestilimizi istediğimiz büyüklükte keselim ben 2 santim eninde kestim tenceremize 1 çorba kaşığı yağımızı koyalım yağımız eriyince pestilimizi ilave edelim yağımız kızgın olmayacak pestilimizi kavuralım 1 tavaya yağımızı koyalım yağımız hafif kızgın olunca önceden çırptığımız yumurtalarımızı tavamıza dökelim pişen yumurtalarımızı pestilimizin üzerine dökelim karıştırıp servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder