Blog Sayfaları

5 Kasım 2013 Salı

Urfa Ağzı Açık Yemeği


Urfa Ağzı Açık Yemeği Malzemeleri
  • 7 SU BARDAĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR SU
İç malzemesi
  • 500 GR YAĞSIZ KIYMA ET
  • 1 YUMURTA
  • 1ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ADET UFAK SOĞAN
Kızarmak için
     2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • SIVI YAĞ
Urfa Ağzı Açık Yemeği Yapılışı
  • HAMURUN MALZEMELERİNİ BİR KABIN İÇİNDE YOĞURUYORUZ.
  • İÇ HARCININ MALZEMELERİNİ BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIRIYORUZ.
  • HAMURUMUZDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP AÇIYORUZ.
  • 1 KASEYE SU KOYALIM HARCIMIZDAN ALIP HAMURUN ÜZERİNE KOYALIM.
  • ELİMİZİ SUYA ISLAYALIM HARCI İYİCE SERELİM.
  • HAMURUN KENARINDAN 1 PARMAK BOŞLUK BIRAKALIM .
  • IRAKTIĞIMIZ BOŞLUĞU PARMAKLARIMIZLA ÇİMDİK ATAR GİBİ ÇEVİRELİM.
  • BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.
AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner