Urfa Ağzı Açık Yemeği Malzemeleri
- 7 SU BARDAĞI UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR SU
- 500 GR YAĞSIZ KIYMA ET
- 1 YUMURTA
- 1ÇORBA KAŞIĞI UN
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ADET UFAK SOĞAN
2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- SIVI YAĞ
- HAMURUN MALZEMELERİNİ BİR KABIN İÇİNDE YOĞURUYORUZ.
- İÇ HARCININ MALZEMELERİNİ BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIRIYORUZ.
- HAMURUMUZDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP AÇIYORUZ.
- 1 KASEYE SU KOYALIM HARCIMIZDAN ALIP HAMURUN ÜZERİNE KOYALIM.
- ELİMİZİ SUYA ISLAYALIM HARCI İYİCE SERELİM.
- HAMURUN KENARINDAN 1 PARMAK BOŞLUK BIRAKALIM .
- IRAKTIĞIMIZ BOŞLUĞU PARMAKLARIMIZLA ÇİMDİK ATAR GİBİ ÇEVİRELİM.
- BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder