10 Mart 2015 Salı
Acılı Adana
Sevgili okuyucu bugün acılı Adana kebap yaptık sizlerle paylaşıyorum mutlaka deneyin
malzemelerimiz
1 kilo yağlı koyun veya kuzu kıyma et
2 adet acı sivri biiber
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı tuz
1 demet maydanoz
garnitür olarak
sivri veya dolmalık acı biber ve domates
1 kilo kömür
yapılışı
kıymamızı tepsimize koyalım üzerine sivri biberi domatesleri maydanozu çok ince doğrayalım kırmızı pul biberi tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım kıymamızdan yumurtadan büyük parçalar alıp elimizi hafif ıslatarak şişlerimize saplayalım mangalımızda kömürümüz köz halini alınca üzerine şişlerimizi yerleştirip pişirelim garnitür olarak ayırdığımız domates ve biberlerimizi de közleyelim kebabımız hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
selda nın mutfak defteri merhabalar canım çok teşekkür ediyorum sevgilerle
Sil