13 Temmuz 2015 Pazartesi
Hanım göbeği
yine güzel bir tarifle beraberiz ama malum ramazan ve zamanım yok tarifi hemen yazmak istiyorum
malzemelerimiz
hamur için
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr margarin veya tereyağı
1 vanilya
1 kabartma tozu
yeteri kadar fındık ve ceviz
aldığı kadar un
şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
5 damla limonsuyu
yapılışı
hamurumuzun tüm malzemelerini yoğurma kabımıza koyup kulak memesı yumuşaklığında 1 hamur yoğuralım 10 dakika dinlendirip hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler alıp elimizde yuvarlayıp tepsimize dizelim ortalarına ceviz ve fındık koyalım 200 derece önceden ısıttığımız fırınımızda kızarıncaya kadar yanmamasına dikkat edip pişirelim fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine önceden kaynatıp ılıttığımız şerbetimizi üzerine dökelim şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder