MALZEMELER
4 su bardağı un.
2 adet yumurta.
yeteri kadar tuz.
Aldığı kadar su.
İÇ HARCI İÇİN.
500 gr kuzu kıyma.
1 adet kuru soğan.
yarım demet maydanoz.
1 tatlı kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN.
1 çorba kasesi yoğurt.
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
2 adet yumurta.
yeteri kadar tuz.
Aldığı kadar su.
İÇ HARCI İÇİN.
500 gr kuzu kıyma.
1 adet kuru soğan.
yarım demet maydanoz.
1 tatlı kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN.
1 çorba kasesi yoğurt.
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
1 tatlı kaşığı toz biber
yapılışı
yapılışı
un geniş bir kaba alınır. 2 yumurta kırılır. Tuz atılır ve aldığı kadar soğuk su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur.
Dibine zeytinyağı gezdirilen tavaya doğranan soğanlar konur. Yumuşayınca kıyması eklenir ve birlikte kavrulurlar. tuz atılır. Ocaktan alınıp kıyılan maydanozla harmanlanır. Tutulan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Teker teker bol yağda kızartılır. Kızarınca ocakta kaynayan et suyunda yine teker teker haşlanır. İyicene yumuşayınca sudan alınır ve sunum tabağına üstüste konur. Aralarına hazırlanan harçtan yayılır. En son yufkanın üzerine yoğurt yayılır ve kıymalı harç konur. Zaytinyağında yakılan toz biber ile servis edilir.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder