Bismillahirrahmanirrahim
esirgeyen bağışlayan Allahın adıyla
bugün yine suriye yemekleri diyelim ve çok diğişik güzel bir suriye usulu dolma yapalım ben suriye yi yakından bildiğim için birde tıpkı Türkiye gibi onlarında yöreden yöreye yemeklerinde farklılıklar oluyor bu dolma Rakka Halep şehirlerinde yaplan bir yemek işte tarifimiz
dolmanın iç malzemesi
ufak doğranmış 1adet kuru soğan
doğranmış 1adet domates
2adet ufk doğranmış biber
1yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
arzuya göre tuz ve karabiber
1 su bardağı pirinç
350gr yağsız ince uzun doğranmış et
dolmanın altı için 4 parçatavuk eti
dolmanın üstüne koymak için
100gr ince tabaka halinde kesilmiş kuyruk
10adet kabak
yapılışı
dolmamızın iç harcını bir kabın içinde hazırlayalım içini oyduğumuz kabakların içine dolduralımtenceremizin dibine tavuk etini dizelim üzerine dolmamızı koyalım dolmaların üstüne kuyruk dilimlerini dizelim üzerine dolma taşı veya tabak koyalım 1çay kaşığı limontuzu 1tatlı kaşığı tuz koyalım üzerine yeteri kadar su koyup kaynamaya başlayınca ateşini kısalım dolmamızı pişirelim pişen dolmamızı servis tabağına koyalım afiyet olsun
bEN bu yorumu yeni gördüm görsem mutlaka katılırdım çok üzüldüm nasip kısmet artık
YanıtlaSil