Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Urfa usulu büşürük çorbası


 BÜŞÜRÜK ÇORBASI MALZEMELERİ YARIM SU BARDAĞI UN YARIM ÇAY BARDAĞI SU 1 TATLI KAŞIĞI SADEYAĞ 1 TATLI KAŞIĞI SIVIYAĞ 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER 1 orta boykuru soğan PİŞİRMEK İÇİN 3 SU BARDAĞI SU YAPILIŞI Unumuzu bir tepsiye yayıyoruz yarım çay ...bardağı suya elimizi batırıp unu suluyoruz tepsiyi yırgalayıp tekrar suluyoruz bu işlemi unun tümü ıslanana kadar yapıyoruz tencereye 3 su bardağı su koyuyoruz tuzunu atıp kaynatıyoruz kaynayan suyumuza hamuru döküyoruz 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz soğanımızı ufak doğruyoruz bir tavada soğanımızı sadeyağ ve sıvıyağla kavuruyoruz içine pulbiberi ilave edip çorbamızın üzerine döküyoruz AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner