Dün akşam için mantı yapmıştım biz ailece çok severiz mantıyı bu mantıyı kayınvalidem çok yapardı bu güzel mantıyı sizlerle paylaşmak istedim işte tarifimiz
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
iç harcı
200 gr kıyma et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
üzeri için
1 çorba kaşığı sadeyağ
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pulbiber varsa isot
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini bir kabın içine koyalım azar azar su ilave ederek sert bir hamur yoğuralım üzerine 1 örtü örtelim 15 dakika kadar dinlendirelim iç malzememizi 1 kabın içinde doğranmış soğanı ve tüm malzemesini karıştıralım hamurumuzu yufkadan biraz kalın açalım açtığımız yufkayı çay bardağını bastırıp tek tek ayıralım bardakla kestiğimiz hamurumuza iç harcımızdan yarımşar tatlı kaşığı koyalım 1 kesiciyle veya elimizle kenarını keselim veya bastıralım kaynayan suyumuza mantılarımızı atalım yumuşayana kadar pişirelim suyunu süzelim servis tabağımıza alalım üzerine yağı biberi kızdırıp dökelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder