Blog Sayfaları

24 Mart 2013 Pazar

Zeytinyağlı bakla


Ben zeytinyağlı yemekleri çok sık yaparım buzdolabına koyar bir çok yemeğimin yanına meze olarak koyarım ama bu güzel zeytinyağlı yemeğinim yanına güzel bir pilav yaptım nefis birşey oldu işte tarifimiz
malzemelerimiz
500 gr taze bakla
1 adet kuru soğan
1 adet rendelenmiş domates
tuz karabiber
yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
yapılışı
baklamızı 1 tencereye koyalım üzerine 2 su bardağı su koyup 5 dakika kaynatalım 1 süzgece dökelim suyunu süzelim ki baklanın siyah suyu ve o değişik tadı daha hoş olsun başka bir tencereye ay şeklinde doğradığımız soğanları ve yağımızı koyalım soğanlarımızı kavuralım üzerine baklamızı ister küçük keselim ister bütün olarak tenceremize koyalım üzerine rende domatesi 1 tatlı kaşığı toz şekerimizi tuz ve karabiberimizi katıp 1 su bardağı suyumuzu koyup kapağını kapatalım kısık ateşte baklamız yumuşayana kadar pişirelim servis kabımıza alalım üzerine dereotumuzu serpelim afiyet olsun not arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt koyarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner