Blog Sayfaları

29 Haziran 2013 Cumartesi

Pembeli köstebek


Bismillah her hayrın başıdır diyelim hemen tarifmize geçelim işte tarifimiz
malzemelerimiz
pasta kekimiz için
3 adet yumurta
yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 poşet kuru meyveli pembe kremşanti
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un ( takriben 1 su bardağından 1 parmak eksik
kreması için
3 poşet kuru meyveli pembe kremşanti
3 su bardağı süt veya su
süslemesi için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt veya su
yapılışı
1 derin kabın içine yumurtaları şekeri ve sıvıyağı koyup çırpalım 1 poşet kremşantiyi ilave edelim tekrar çırpalım unumuzu ve kabartma tozumuzu koyup çırpalım kremşantiden dolayı katı bir kıvam oluyor ama fırında pişerken normal pastaban veya kek gibi oluyor 3lü kek kalıbımızın küçük kalıbına yağlı kağıt serip kek hamurumuzu dökelim 200 derece fırınımızda pişirelim ara da kurdan veya bıçak batırıp olmuşmu kontrol edelim eğer bıçağımıza veya kürdanımıza yapışmıyorsa pişmiş demektir fırından alıp soğumaya bırakalım soğuyan kekimizi ortadan 2 parçaya bölelim kekimizden daha ufak bir kalıbımıza naylon poşet serelim 3 paket kremşantimizi çırpalım serdiğimiz poşetimizin üstüne kremşantimizin yarısını koyalım kekimizi üzerine bastırarak sıkıştıralım üzerine kalan kremayı koyalım kalan kekimizi üzerine koyalım buzdolabında 2 gece bırakalım süslemek için hazırladığımız kremşantimizden kekimizin kremasız kalan kısmına sürelim kalan şantimizi sıkma torbamıza koyup istediğimiz şekilde sıkıp süsleyelim afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner