Blog Sayfaları

9 Temmuz 2013 Salı

Diyarbakır usulu pirzolalı sac kavurma


Bismillah Allahın izniyle tarifimize başlayalım bu mübarek Ramazan ayı hürmetine Rabbim cümlemizin orucunu ve ibadetini kabul buyursun inşaALLAH ve işte bu güzel tarifimiz
malzemelerimiz
4 adet pirzola
250 gr kuşbaşı kuzu eti
50 gr kuyruk yağı veya kıyması
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı kekik
yapılışı
kuşbaşı etimizi tereyağımızı kuyruk kıymasıyla beraber sacımızın ortasına koyalım etrafına pirzolamızı koyalım kısık ateşte kavuralım yarım kavurduktan sonra domateslerimizi doğrayıp ilave edelim kavuralım içinde hiç suyu kalmayana kadar kavuralım tuzumuzu ve kekiğimizi ekleyelim karıştırıp servis yapalım afiyet   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner