Bismillah
malzemeleri
1 kilo incir (ham incir)2buçuk su bardağı toz şeker
yarım limon
1 çubuk tarçın
yapılışı
incirlerimizi yıkıyalım kabuklarını soyalım
tenceremize koyalım üzerine şekeri dökelim
yarım limonu dilimleyelim üzerine koyalım 1 gece bekletelim
yapılışı
incirlerimizi yıkıyalım kabuklarını soyalım
tenceremize koyalım üzerine şekeri dökelim
yarım limonu dilimleyelim üzerine koyalım 1 gece bekletelim
1 gece beklettiğimiz incirlerimizi ateşe koyalım kaynamaya çıkınca ateşi kısalım incirler yumuşayana kadar pişirelim tarçın çubuğumuzu içine atalım 3 veya 5 dakika daha kaynatıp ateşten alalım afiyet olsun Zerrin hanımın sayfasından aldım yaptım çok beğendik bu tarifin orjinalini görmek için bu linki tıklayın http://www.misssgibi.com/incir-receli-tarifi/ Zerrin hanıma teşekkürler
Afiyet bal olsun uyarcığım..
YanıtlaSilzerrin ciğim çok çok teşekkürler bu güzel reçel tarifini bizlerle paylaştığın için
Silelıne sağlık marıfet ıster
YanıtlaSilselma tamer çok teşekkürler arkadaşım misssgibi sayfası Zerrin Damgacı dan tarifini almıştım
Silellerinize sağlık bende çok severim incir reçelini.incir bulursam yapıcam inşlh.afiyetle..
YanıtlaSilDilek Çengel arkadaşım çok teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık, ben bayılırım.Hiç sizin gibi yapmadım, farklı geldi.Ben göktaşında 3 gün bekletip, yaparım.
YanıtlaSil