malzemelerimiz
2 kilo yağlı kuzu veya koyun kıyması
2 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre karabiber
3 kilo patlıcan
pişirmek için
2 kilo kömür
1 adet mangal
yapılışı
önce mangalımıza kömürümüzü koyalım kömürümüze yakalım ateşimiz yavaş yavaş közlenirken patlıcanlarımızı 3 parmak eninde keselim kıymamıza tuzumuzu koyalım karıştıralım karabiber koyanlar var koymayanlarda ben koymuyorum köfte tadı gibi olmasın diye kıymamızdan alıp elimzde yuvarlayalım şişlerimize 1 patlıcan 1 elimizde yuvarladığımız etten koyup 1 şişte genelde 3 et 4 patlıcan olarak şişe saplıyoruz ama mangalımıza göre değişir siz kendi mangalınıza göre yaparsınız tüm patlıcan ve kıymayı şişlerimize saplayalım köz haline gelen mangalımıza şişlerimizi dizelim 1 tarafı pişince diğer tarafını pişirelim patlıcanlarımızın kabuğu yanacak eti yakmayalım pişen kebabımızı tepsimize çekelim üzerine nar suyu veya su elimizle serpelim üzerine kapak koyalım 15 dakika kadar bekletelim servis yapalım yanına biber közleyelim afiyet olsun ayrıca bostana salatasını yanına yaparsak çok güzel olur
Valla yemede yaninda yat muhtesem gorunuyor ellerinize saglik:)
YanıtlaSilnevininyemekleri arkadaşım yakın olsan inan yollardım teşekkürler
YanıtlaSil