AĞZI YUMUK
MALZEMELERİ
3 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ TUZ
ALDIĞI KADAR SU
İÇ MALZEMESİ
300GR KIYMA ET
2 ADET KURU SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI İSOT
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
KIZARTMAK İÇİN
2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
AZ YAĞLI KIYMA ETİ TENCEREYE KOYUYORUZ BİRAZ KAVURUYORUZ UFAK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI İLAVE EDİYORUZ SOĞANLAR YUMUŞAYANA KADAR KAVURUYORUZ BAHARATLARI TUZUNU EKLEY...İP ATEŞTEN ALIYORUZ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ MAYASIZ OLDUĞU İÇİN DİNLENDİRMEYE GEREK YOKTUR YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPIYORUZ 1 SANTİM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ KIYMALI HARCIMIZDAN BİRER TATLI KAŞIĞI DOLUSU KOYUYORUZ HAMURU ELİMİZLE KATLAR GİBİ ÇEVİRE ÇEVİRE KAPATIYORUZ KAPATMA KISMINDAKİ HAMURUN FAZLASINI KOPARIYORUZ TÜM BEZELERE AYNI İŞLEMİ YAPIYORUZ KIZGIN YADA KIZARTIYORUZ KAĞIT HAVLU SERDİĞİMİZ KABA ALIYORUZ SERVİS TABAĞINA AIYORUZ YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN
MALZEMELERİ
3 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ TUZ
ALDIĞI KADAR SU
İÇ MALZEMESİ
300GR KIYMA ET
2 ADET KURU SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI İSOT
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
KIZARTMAK İÇİN
2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
AZ YAĞLI KIYMA ETİ TENCEREYE KOYUYORUZ BİRAZ KAVURUYORUZ UFAK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI İLAVE EDİYORUZ SOĞANLAR YUMUŞAYANA KADAR KAVURUYORUZ BAHARATLARI TUZUNU EKLEY...İP ATEŞTEN ALIYORUZ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ MAYASIZ OLDUĞU İÇİN DİNLENDİRMEYE GEREK YOKTUR YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPIYORUZ 1 SANTİM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ KIYMALI HARCIMIZDAN BİRER TATLI KAŞIĞI DOLUSU KOYUYORUZ HAMURU ELİMİZLE KATLAR GİBİ ÇEVİRE ÇEVİRE KAPATIYORUZ KAPATMA KISMINDAKİ HAMURUN FAZLASINI KOPARIYORUZ TÜM BEZELERE AYNI İŞLEMİ YAPIYORUZ KIZGIN YADA KIZARTIYORUZ KAĞIT HAVLU SERDİĞİMİZ KABA ALIYORUZ SERVİS TABAĞINA AIYORUZ YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder