Blog Sayfaları

20 Ekim 2013 Pazar

Diyarbakır usulu kurabiye

malzemelerimiz
1 buçuk su bardağı un
100 gr margarin oda sıcaklığında
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
yapılışı
unumuzu yağımızı şekerimizi  kabartma tozunu 1 kabın içinde karıştırıp yoğuralım elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım  tepsimize dizelim 170 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri hafif pembeleşince fırından alalım soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun not bu kurabiyemiz çok eski 1 tariftir çocukluğumuzda büyük sinilere dizerlerdi köz ateşte pişirirlerdi o zamanlar da çok başka olurdu tadı

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner