Azeri yemeyi ..Patatesleri soyup ,yuyub ,kucuk kup shekilinde dogranilir ,kuru soganida patatesler gibi kucuk kub shekilinde dogranilir,uzerine pirinc, yag,kuru nane,tuz,karabiber eklenip karishdirilir.Ic hazirlanilir.Daha sonra ici yapragin ...arasina koyupda bukulur.Bishmeye koyuldugu zmn uzerine 1tabak koyuluyor .Kaynadigi zmn yaprak acilmasin diye.Uzerine de su tokulur.Bide adamin sayisina gore yapilir.Biz evde 5neferik. 7 patates,3kuru sogan,2kashik tere yagi,3ovuc princ,1tatli kashigi kuru nane,tuz,kara biber zevke gore atilir.ailenin sayina gore ici artirmak olar.
Bu tarifi sevgili Azeri kızımız Pervane Aliyeva birgün sayfamda yoruma yazmıştı ve uyar abla bu tarifi yap demişti bende aynı gün bu güzel ve kolay tarifi yapmıştım çok beğenmiştik sevgili pervaneye çok teşekkür ediyorum pervanenin yazısı o kadar güzel bir Azeri lehçesiyle yazılmıştı ki bozmak istemedim olduğu gibi yayınlıyorum lehçe ayrı güzel tarif ayrı güzel afiyet olsun
ellerine sağlık sevgili uyar benim arşivimde bile yoktu azeri birisi olarak senden bakıp yapacam :)
YanıtlaSilSevgili Meltem IŞIKAY arkadaşım teşekkürler sevgiler
Sil