VE tırtıl kurabiyelerimin tarifi
TIRTIL KURABİYE
MALZEMELERİ
1 PAKET MARGARİN
1SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER...
2 ADET YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
BİR KABIMIZIN İÇİNE MALZEMELERİMİZİN TÜMÜNÜ KOYUP KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YAPIYORUZ HAMURUN YARISINI AYIRIP KAKAO KARIŞTIRIYORUZ SIKMA KALIBIMIZA KOYUYORUZ ÜZERİNE ELİMİZLE SIKARAK YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİMİZE DİZİYORUZ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINIMIZDA PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN
ve son tarifimiz tırtıl kurabiyenin yanında ki barbunya salatası
Barbunya salatası
1 adet iri havuç
1 avuç dereotu
1avuç maydanoz
MALZEMELERİ
1 PAKET MARGARİN
1SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER...
2 ADET YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
BİR KABIMIZIN İÇİNE MALZEMELERİMİZİN TÜMÜNÜ KOYUP KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YAPIYORUZ HAMURUN YARISINI AYIRIP KAKAO KARIŞTIRIYORUZ SIKMA KALIBIMIZA KOYUYORUZ ÜZERİNE ELİMİZLE SIKARAK YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİMİZE DİZİYORUZ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINIMIZDA PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN
ve son tarifimiz tırtıl kurabiyenin yanında ki barbunya salatası
Barbunya salatası
MALZEMELERİ
2 su bardağı barbunya1 adet iri havuç
1 avuç dereotu
1avuç maydanoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 avuç iri doğranmış ceviz
yapılışı
ben taze barbunya kullandım kuru barbunya kullanacaksanız
barbunyalarımızı akşamdan suya ıslayalım
barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirelim
havucumuzu rendeleyelim
soğuyan barbunyaların üzerine koyalım
süslemek için biraz dereotu maydanoz ve pulbiber den ayıralım
tüm malzemeyi geniş bir kabın içinde karıştıralım
servis tabağımıza alalım üzerine ayırdığımız dereotu maydanoz ve pulbiberle süsleyelim
salatamız hazır afiyet olsun
4 yemek kaşığı mayonez
1tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 avuç iri doğranmış ceviz
yapılışı
ben taze barbunya kullandım kuru barbunya kullanacaksanız
barbunyalarımızı akşamdan suya ıslayalım
barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirelim
havucumuzu rendeleyelim
soğuyan barbunyaların üzerine koyalım
süslemek için biraz dereotu maydanoz ve pulbiber den ayıralım
tüm malzemeyi geniş bir kabın içinde karıştıralım
servis tabağımıza alalım üzerine ayırdığımız dereotu maydanoz ve pulbiberle süsleyelim
salatamız hazır afiyet olsun
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
10 ADET PATLICAN
10 ADET KIRMIZI BİBER VEYA YEŞİL BİBER
10 ADET DOMATES
İÇ HARCI
2 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET KURU SOĞAN
2 YEMK KAŞIĞI DOMATESSALÇASSI
1 YEMEK KAŞIĞI ACI PULBİBER VEYA İSOT
1 TATLI KAŞIĞI REYHAN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YETERİ KADAR TUZ
1 ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YAPILIŞI
PATLICANLARIMIZI OYALIM DOMATESLERİ BIÇAKLA KAPAK AÇALIM İÇLERİNİ BOŞALTALIM BİBERLERİMİZİN KAPAKLARINI KESELİM İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM DOLMALARIN İÇİNE DOLMALARIN İÇİNE DOLDURALIM TENCEREMİZE DİZELİM ÜZERİNE BİR DOLMA KAPAĞI VEYA TABAK KOYALIM BİRAZ TUZ YARIM LİMON VE 1 SU BARDAĞI SU KOYALIM PİŞİRELİM AFİYET Olsun
2 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET KURU SOĞAN
2 YEMK KAŞIĞI DOMATESSALÇASSI
1 YEMEK KAŞIĞI ACI PULBİBER VEYA İSOT
1 TATLI KAŞIĞI REYHAN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YETERİ KADAR TUZ
1 ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YAPILIŞI
PATLICANLARIMIZI OYALIM DOMATESLERİ BIÇAKLA KAPAK AÇALIM İÇLERİNİ BOŞALTALIM BİBERLERİMİZİN KAPAKLARINI KESELİM İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM DOLMALARIN İÇİNE DOLMALARIN İÇİNE DOLDURALIM TENCEREMİZE DİZELİM ÜZERİNE BİR DOLMA KAPAĞI VEYA TABAK KOYALIM BİRAZ TUZ YARIM LİMON VE 1 SU BARDAĞI SU KOYALIM PİŞİRELİM AFİYET Olsun
Kadayıf dolması
5oogr kadayıf teli
4 ADET YUMURTA
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
......ŞERBETİ İÇİN 3 SU BARDAĞI SU
3BUÇUK SU BARDAĞI ŞEKER
5 DAMLA LİMON
YAPILIŞI
KADAYIF TELİMİZDEN BİRER PARÇA ALALIM TEZGAHA SERELİM İÇİNE DİŞ DİŞ DOĞRADIĞIMIZ CEVİZDEN BİRAZ KOYALIM SIKICA İNCE SARALIM YUMURTALARIMIZI ÇIRPALIM KADAYIFIMIZI YUMURTAYA BULAYALIM KIZGIN YAĞIMIZDA KIZARTALIM ÖNCEDEN KAYNATTIĞIMIZ ILIK ŞERBETİMİZE ATALIM 2 DAKİKA KADAR ŞERBETİNİ ÇEKEN KADAYIFIMIZI SERVİS TABAĞIMIZA ALALIM AFİYET OLSUN
Malzemeler...3BUÇUK SU BARDAĞI ŞEKER
5 DAMLA LİMON
YAPILIŞI
KADAYIF TELİMİZDEN BİRER PARÇA ALALIM TEZGAHA SERELİM İÇİNE DİŞ DİŞ DOĞRADIĞIMIZ CEVİZDEN BİRAZ KOYALIM SIKICA İNCE SARALIM YUMURTALARIMIZI ÇIRPALIM KADAYIFIMIZI YUMURTAYA BULAYALIM KIZGIN YAĞIMIZDA KIZARTALIM ÖNCEDEN KAYNATTIĞIMIZ ILIK ŞERBETİMİZE ATALIM 2 DAKİKA KADAR ŞERBETİNİ ÇEKEN KADAYIFIMIZI SERVİS TABAĞIMIZA ALALIM AFİYET OLSUN
keki için;
-3 kahve fincanı şeker
-3 yumurta
-3 fincan un
-3 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1paket kabartma tozu
kreması için;
- iki buçuk su bardağı süt
- iki çorba kaşığı un
- iki kaşık nişasta
- bir su bardağı şeker
- bir vanilya
- bir kibrit kutusu margarin
Üzeri için;
-üç çorba kaşığı hindistan cevizi
- bir çorba kaşığı kakao
Yapılışı
-Bu malzeme karıştırıp kekimizi pişiriyoruz.
- ikiye ayırıyoruz.
- kreması ikibuçuk su bardağı süt iki çorba kaşığı un iki kaşık nişasta bir su bardağı şeker bir vanilya bir kibrit kutusu margarin pişiriyoruz
- arasına ve üstüne sürüyoruz
- üstüne bir kasenin içine üç çorba kaşığı hindistan cevizi bir çorba kaşığı kakao güzelce karıştırıyoruz pastamızın her tarafına döküyoruz.
-Afiyet olsun...
Malzemeler;
mercimekli köfte
-2 su bardağı mercimek
-2 su bardağı çiğköftelik bulgur
-2 tane büyük kuru soğan
-3 yemek kaşığı dolusu urfa biberi
-karabiber
-domates salçası
-1 bardak sıvıyağ
-yeşilsoğan
-maydanoz
Yapılışı
-Mercimeğin üstüne 1 bardak su koyulur kısık ateşte pişirilir.
-Bir tepside bulgurun üstüne su dökülür, üstü üstüne kapak kapatılır.
-öte yandan soğanlar ay şeklinde doğranır, sıvıyağda kızartılır, salçası eklenir biraz kızartılır.
-köfteye (haşlanan mercimek ve bulgur karıştırılır) biberi katarak yoğurulur.
-kızartığımız soğanlar eklenir.
-yeşil soğan maydanoz karıştırılıp, sıkımlar halinde servis yapılır.
haşhaşlı çörek
tarifi
4 su bardağı un
1su bardağı su
1su bardağı süt
1kahve fincanı şeker
1kibrit kutusu yaşmaya
biraz tuz
1su bardağı haşhaş
1su bardağı sıvıyağ
yapılışı
haşhaş sıvıyağ hariç diğer malzemeler bir kapta yoğurulur2parçaya ayrılır oklavayla 1santim kalınlığında açılır yağın yarısı sürülür üzerine haşhaşın yarısı sürülür rulo yapılır 2 şer santim kesilir açtığımız diğer yufkayada aynı işlem yapılır tepsiye dizilir yumurtanın sarısı üzerine sürülür ben yağlı kağıt koyuyorum önceden ısıtılmış 200derece fırında pişirilir
poğaçanın tarifi
1su bardağı süt
1su bardağı yoğurt
125gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1kabartma tozu
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
üzerine sürmek için yumurta sarısı
yapılışı
margarini eritip tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz biraz dinlendirip istediğimiz şekli verip 200veya 250 derece fırında pişiriyoruz
ve poğaçanın yanında bulunan sıgara böreğimizin tarifi
sıgara böreği tarifi
3 adet baklavalık yufka
100gr kadar peynir
1kase süt
2 yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
2 kaşık un
1 kahve fincanı sıvıyağ
yufkaları dörde bölüp her parçasına peynir koyup ayrı ayrı sarıyoruz sardığımız börekleri önce içine sıvıyağ karıştırdığımız süte batırıp una bölüyoruz sonra çırptığımız yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartıyoruz aynı şekilde fırında da pişirebiliyoruz 3 yufkadan 12 sıgara böreği oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder