İ [ URFA TABİRİYLE BAKLA AŞI ]
500 GR KUŞBAŞI ET
500 GR TAZE BAKLA
500 GR TAZE SARIMSAK
5 DİŞ KURU SARMISAK
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KASE YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
YAPILIŞI
Etimizi 1 kaşık yağımızla... birlikte kızartıyoruz salçayı ilave ediyoruz biraz daha kavurup üzerine su ekleyip pişiriyoruz pişen etimizin üzerine doğradğımız baklayı taze sarmısağı ilave edip tekrar kaynatıyoruz baklave sarmısaklarda piştikten sonra yemeğimizi tabağa koyuyoruz üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzu gezdirip servis yapıyoruz ben düdüklüde pişiriyorum AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder