Blog Sayfaları

27 Nisan 2014 Pazar

Çilekli nişastalı muhallebi







Sevgili okuyucu malumu hal artık yaz kendini hisettirdi yaz aylarında yapacağınız dondurma tadındaki bu tarifimle misafirlerinize çok şık görünümlü bir lezzet sunun diyor ve işte tarifim
malzemelerimiz
1000 ml süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
süslemek için 1 kase çilek
yapılışı
tenceremize nişasta un damla sakızı  süt ve şekerimizi koyup sürekli karıştırarak kıvamını buluncaya kadar pişirelim muhallebiden daha katı olacak ateşten alıp mikserle en az 20 dakika çırpalım prenses tacımıza veya her hangi 1 kalıbımızın altına çileklerimizin yarısını bütün olarak  yerleştirelim üzerine muhallebimizin yarısını düzgünce dökelim kalan çileklerimizi ufak doğrayıp üzerine koyalım kalan muhallebimizin tümünü üzerine dökelim kapağını üzerine kapatım 1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner