27 Nisan 2014 Pazar
Çilekli nişastalı muhallebi
Sevgili okuyucu malumu hal artık yaz kendini hisettirdi yaz aylarında yapacağınız dondurma tadındaki bu tarifimle misafirlerinize çok şık görünümlü bir lezzet sunun diyor ve işte tarifim
malzemelerimiz
1000 ml süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
süslemek için 1 kase çilek
yapılışı
tenceremize nişasta un damla sakızı süt ve şekerimizi koyup sürekli karıştırarak kıvamını buluncaya kadar pişirelim muhallebiden daha katı olacak ateşten alıp mikserle en az 20 dakika çırpalım prenses tacımıza veya her hangi 1 kalıbımızın altına çileklerimizin yarısını bütün olarak yerleştirelim üzerine muhallebimizin yarısını düzgünce dökelim kalan çileklerimizi ufak doğrayıp üzerine koyalım kalan muhallebimizin tümünü üzerine dökelim kapağını üzerine kapatım 1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder