10 Temmuz 2014 Perşembe
Vişneli yaprak sarması
Sevgili okuyucu bu tarifim çok eski den beri urfa da güneydoğuda yapılan 1 yemeğimizdir aynı zamanda Osmanlı yemeğidir mutlaka denemenizi isterim çok memnun kalacağınız bir sarmadır işte tarifim
VİŞNELİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELERİ
500 GR YAĞLI KIYMA ET
2 ADET KURU SOĞAN
200 GR VİŞNE
1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU DOMATES SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI İSOT VEYA PUBİBER
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
250 GR ASMA YAPRAĞI
YAPILIŞI
1 KABIN İÇİNE DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI VE DOLMANIN TÜM MALZEMELERİNİ KOYALIM GÜZELCE KARIŞTIRALIM ASMA YAPRAKLARIMIZI AKŞAMDAN SUDA BEKLETELİM SUYUNU SÜZELİM YAPRAKLARIMIZA DOLMA HARCIMIZI KOYALIM İSTEDİĞİMİZ İNCELİKTE SARALIM TENCEREMİZE DİZELİM ÜZERİNE DOLMA KAPAĞI VEYA BİR TABAK KOYALIM ÜZERİNİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE SU KOYALIM SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM YAPRAKLAR TUZLU OLDUĞU İÇİN ÜZERİNE TUZ KOYMAYALIM AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder