Sevgili okuyucu sıcak bir urfa sabahından sevgilerimle diyor ve çok sevdiğim dolma tarifimi yazıyorum
malzemelerimiz
7 adet dolmalık tatlı biber
5 adet taze kabak
iç harcı için
300 gr yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 adet domates
1 adet acı sivri biber
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1çorba kaşığı acı urfa isotu
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 adet kuru soğan
yeteri kadar karabiber
üzerine sıkmak için 3 adet limon
yapılışı
dolmalık biberlerimizin içini çıkaralım kabaklarımızı bütün olarak oyalım yıkıyalım kabakların ve biberlerin içine karabiber serpelim domateslerimizi biberimizi soğanımızı maydanoz dereotumuzu doğrayalım yıkadığımız pirincimizi etimizi salçamızı isotumuzu veya pulbiberimizi koyup karıştıralım dolamlarımızın içine dolduralım evde kemikli etimiz varsa tenceremizin altına kemikleri koyalım üzerine doldurduğumuz dolmalarımızı dizelim üzerini geçmeyecek kadar suyumuzu koyalım 3 adet limonumuzun suyunu sıkıp üzerine dökelim üzerine birazda tuz serpelim kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirelim Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder