Blog Sayfaları

21 Mart 2013 Perşembe

Kuşbaşılı alinazik


Bismillah diyelim ve tarifimize hemen başlayalım işte tarifimiz
malzemelerimiz
4 adet patlıcan
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı su
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kasesi süzme yoğurt
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
yapılışı
ben patlıcanlarımızı yazdan közleyip hazırlayıp buzluğa koydum akşamdan buzluktan çıkarıp buzdolabın alt rafına koydum kuşmaşı eti tenceremize koyalım üzerine 1 su bardağı su koyalım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim biberlerimizi şerit halinde veya jülyen doğrayalım kuru soğanımızı ay şeklinde doğrayalımsuyunu çeken etimizin üzerine yağını koyalım biraz kavuralım üzerine doğradığımız kuru soğanı ve biberleri koyup kavuralım tuzunu koyalım ateşten alalım etimiz ılınmaya başlarken sarımsaklı yoğurdumuzu önceden közleyip ezdiğimiz patlıcanlarımıza yedirip karıştıralım üzerine kuşbaşılı harcımızı koyup servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. elıne sağlık yazdan saklama ıyı oluyor hem mevsımınde gıbı oluyor

    YanıtlaSil
  2. Evet daha güzel ve sağlıklı oluyor çok teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner