21 Ağustos 2014 Perşembe
Domates kebabı
Sevgili okuyucu kebaplardan en sevdiğim domatesli kebabın tarifini yazıyorum mutlaka deneyin çok lezzetli güzel bir kebap işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo yağlı koyun veya kuzu kıyması
1 çorba kaşığı tuz
2 kilo domates
közlemek için istediğiniz kadar acı veya tatlı biber
1kilo kömür
elimizi suya ıslamak için 1 kase su
yapılışı
öncelikle kömürümüzü mangalımıza koyup yakalım köz haline gelmesini beklerken etimizin tuzunu koyalım karıştıralım elimizi suya ıslayıp kıymamızdan yumurtadan biraz ufak kıyma alıp elimizle yuvarlak edip dörde böldüğümüz domatesimizi 1 domates 1 kıyma olarak şişlerimize saplayalım köz haline gelmiş olan ateşimizin üzerine koyup yelpaze yardımızla kebabımızı yelleyelim 2 tarafınıda tam pişirelim biberlerimizi közleyelim kebabımız hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder