29 Kasım 2015 Pazar
Pastane kurabiyesi
PASTANE KURABİYESİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ve şeker çırpılır. Ardından sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya konur. Unu da kademe kademe eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp elle uzunlamasına şekil verilir. İki ucu birleştirilir ve kurabiye hamurları yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkıp soğumuş kurabiyelerin sivri ucu önce çikolataya ardından da çekilmiş antep fıstığına bandırılır. Pastane kurabiyeleri çikolatası donduktan sonra servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder