DİYARBAKIR USULU KÖFTELİ LEBENİYE ÇORBASI
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
250 GR YAĞSIZ KIYMA ET
1 YEMEK KAŞIĞI UN
ÇORBA MALZEMESİ 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 KASE YOĞURT
ÜZERİ İÇİN 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
YAPILIŞI
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 KASE YOĞURT
ÜZERİ İÇİN 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
YAPILIŞI
BİR KABIN İÇİNE KIYMAYI 1 YUMURTAYI 1 KAŞIK UNU KARIŞTIRIP UFAK KÖFTELER YAPALIM TENCEREYE 5 SU BARDAĞI SU KOYALIM PİRİNCİMİZİ İLAVE EDİP PİŞİRELİM PİŞEN PİRİNCİMİZİN ÜSTÜNE NOHUTU KÖFTELERİ EKLEYELM KÖFTELER PİŞTİMİ YOĞURDUMUZA YUMURTA SARISI KOYUP ÇIRPALIM ÇORBAMIZA İLAVE EDELİM KURU SOĞANI YAĞDA KIZARTALIM 1 YEMEK KAŞIĞI NANE EKLEYELİM ÇORBAMIZIN ÜZERİNE DÖKELİM SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder