Bugün yine tarifim Diyarbakırdan çok güzel bir içli köftemizin tarifini yazacağım bizde 1 kaç çeşit içli köftemiz var bunlardan bir kaçı dışına da et koyduğumuz Muş köftesi yalancı içli köftemiz ve şekilleri bile birbirindenfarklıköftelerimiz var ama hepsinin tadı birbirinden güzel diyor ve tarifime geçiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
köfte harcı için
5 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı irmik
400 gr yağsız robotta çekilmiş et
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı isot veya kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
iç harcı için
yarım kilo yağlı kıyma
6 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
haşlamak için
2 litre su
yapılışı
köfte malzemelerimizi geniş 1 tepsiye tüm malzemeleri koyalım bulgur yumuşayana kadar köftemizi azar azar su alarak yoğuralım iç harcımızın soğanlarını doğrayalım tenceremize kıymayı soğanları yağımızı koyup kavuralım ateşten alıp doğradığımız maydanozu karabiberimizi ilave edelim iç harcımızı birgün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek köftelerimizin haşlarken dağılma problemi olmaz köftemizden istediğimiz büyüklükte parçalar alıp içini elimizle oyalım içine kıymalı harcımızdan dolduralım biraz üçgen şekli verev gibi şekil verelim kaynattığımız suyumuza köftelerimizi atalım kısık ateşte haşlayalım köftelerimizi sudan çıkaralım biz üzerine servis yaparken yağ gezdiriyoruz ama çok ağır olmasın diye sadece haşladık bu tarif için teyzemin kızı Remziye ye çok çok teşekkürler afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder