1 KİLO LİMON
5 BARDAK TOZ ŞEKER
2 DAL TAZE NANE
YAPILIŞI
LİMONLARIN HER BİRİNİ 4 PARÇAYA BÖLÜYORUZ DERİN BİRKABIN İÇİNE KOYUYORUZ ÜZERİNE ŞEKERİ DÖKÜYORUZ GECEDEN SABAHA KADAR BEKLETİYORUZ DAHA SONRA ELİMİZLE İYİCE EZEREK SIKIYORUZ NAYLON BİR SÜZGEÇTENGEÇİRİYORUZ LİMONATANIN ÇIKAN SUYU KADAR SU İLAVE EDİYORUZ 2 DAL NANEMİZİ İÇİNE ATIYORUZ BİR İKİ SAAT NANEYİ BEKLETİP ÇIKARIYORUZ NANE HEM KOKUSUNU HEM YEŞİLİMSİ RENK VERİYOR ŞEKERİNİN AZ VEYA ÇOK OLUŞUNU TADINA BAKARAK AYARLIYORUZ AFİYET OLSUN [BEN NANE EKLEYEMEDİM EVDE NANE YOKTU SONRA EKLERİM ]
5 BARDAK TOZ ŞEKER
2 DAL TAZE NANE
YAPILIŞI
LİMONLARIN HER BİRİNİ 4 PARÇAYA BÖLÜYORUZ DERİN BİRKABIN İÇİNE KOYUYORUZ ÜZERİNE ŞEKERİ DÖKÜYORUZ GECEDEN SABAHA KADAR BEKLETİYORUZ DAHA SONRA ELİMİZLE İYİCE EZEREK SIKIYORUZ NAYLON BİR SÜZGEÇTENGEÇİRİYORUZ LİMONATANIN ÇIKAN SUYU KADAR SU İLAVE EDİYORUZ 2 DAL NANEMİZİ İÇİNE ATIYORUZ BİR İKİ SAAT NANEYİ BEKLETİP ÇIKARIYORUZ NANE HEM KOKUSUNU HEM YEŞİLİMSİ RENK VERİYOR ŞEKERİNİN AZ VEYA ÇOK OLUŞUNU TADINA BAKARAK AYARLIYORUZ AFİYET OLSUN [BEN NANE EKLEYEMEDİM EVDE NANE YOKTU SONRA EKLERİM ]
Eline sağlık Uyar hanımcım şimdi olsa soğuk soğuk ne güzel olurdu sevgiler
YanıtlaSilSemadan lezzetler çok teşekkür ederim buyur gel sana da yapayım
YanıtlaSil