Blog Sayfaları

26 Haziran 2013 Çarşamba

Hindili pilav

Dün ani gelen misafirime hemen hindi etli pilav pişirdim yanına karnıyarık cacık derken ortaya güzel bir şeyler çıktı  ve lafı uzatmadan tarifime geçeyim işte tarifim
malzemelerimiz
pilav için
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
1 kilo hindi eti
yapılışı
hindi etini düdüklü tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim pirincimizi 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletelim pilav tenceremize yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi yağımızı ve tuzumuzu koyup kavuralım hindi etimizin suyundan 3 su bardağı pilavımızın üzerine koyalım pilavımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim biraz dinlendirelim servis tabağımıza pilavmızı koyalım üzerine didiklediğimiz etlerimizi koyup servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner