14 Mayıs 2014 Çarşamba
Tavuk göksüyle sade pilav
Sevgili okuyucu dün Soma da çok acı kayıplarımız oldu hepsinin ailesine başsağlığı diliyorum ve hayat deam ediyor bugün size güzel bir pilav tarifim var herkesin yaptığı ve bildiği bir tarif sadece hatırlatmak istedim
malzemelerimiz
5 su bardağı pirinç
pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su
1 kilo tavuk göksü
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
yapılışı
önce zeytinyağı ve tereyağımızı tenceremize koyalım kuşbaşı doğradığımız tavuk göksünü ilave edip iyice kızartalım kızarmış etlerimizi yağın içinden 1tabağımıza alalım en az 1 saat sıcak suda beklettiğimiz pirincimizi tuzumuzu yağımızın üzerine koyup pirincimizi kavuralım üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyup pilavımızı pişirelim en az 10 dakika dinlendirelim servis tabaklarımıza koyup üzerine tavuk etini dizelim karabiber serpelim yemeğimiz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder