18 Mayıs 2014 Pazar
Urfa bakla aşı
YOĞURTLU SARMISAKLI BAKLA YEMEĞİ [ URFA TABİRİYLE BAKLA AŞI
500GR KUŞBAŞI ET
500GR TAZE BAKLA
500 GR TAZE SARMISAK
5 DİŞ KURU SARMISAK
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KASE YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
YAPILIŞ
Etimizi 1 kaşık yağımızla birlikte kızartıyoruz salçayı ilave ediyoruz biraz daha kavurup üzerine su ekleyip pişiriyoruz pişen etimizin üzerine doğradğımız baklayı taze sarmısağı ilave edip tekrar kaynatıyoruz baklave sarmısaklarda piştikten sonra yemeğimizi tabağa koyuyoruz üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzu gezdirip servis yapıyoruz ben düdüklüde pişiriyorum AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder