2 Temmuz 2014 Çarşamba
Cevizli muhallebili kadayıf
MUHALLEBÎLÎ KADAYIF 500 Gr çiğ tel kadayıf 1 su bardağı ceviz içi 3 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı MUHALLEBÎSÎ İÇİN 1 litre süt 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Yapılışı : Muhallebinin tüm malzemeleri karıştırılarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilip soğutulmaya bırakılır. Diğer yanda kadayıflar 1- 2 cm büyüklüğünde doğranır fırın tepsisine konulur cevizle birlikte harmanlanarak 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya dek fırınlanır (yaklaşık 15 dk) fırından çıkarmaya yakın tereyağı ve şekeri eklenir, fırından alınarak bu da soğutulmaya bırakılır. Soğuyan kadayıfın yarısı dikdörtgen borcama dökülür arasına soğuyan muhallebi dökülür ve kadayıfın kalan yarısı da üzerine serilir 2 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır.. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder