Blog Sayfaları

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Çökertme kebabı




Vee sevgili okuyucu ramazanda yaptığım bu güzel yemeğimi ancak şimdi yazıyorum sizi bekletmeden işte tarifim
malzemelerimiz
6 adet patates
350 gr kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
yeteri kadar tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt
pattesleri kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce kuşbaşı etimizi tenceremize koyalım üzerine 1 su bardağı suyumuzu koyup kısık ateşte suyunu çektirelim üzerine tereyağımızı ve salçamızı  koyup kavuralım ateşten alalım patateslerimizi rendeleyelim biraz tuz serpelim süzgecimize koyup suyunu süzmesini sağlayalım kızgın yağımızda kızartalım kağıt  havlu üzerine alalım yağını havluya süzmesi için servis tabağımıza patateslerimizi koyalım üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim yoğurdun üzerine kuşbaşı etimizi koyalım bu güzel kebabımız hazır afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner