Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

MİLFÖY BÖREĞİ


Malzemeler:

1 paket 20 adet Milföy

... 2 adet hazır yufka

2 yumurta

1 türk kahve Fincanı sıvıyağ

1 şişe maden sodası
iç malzemesinin hazırlanışı

1 büyük kalıp yarım yağlı beyaz peynir ,1 bağ maydanoz karıştırılır. İstenirse pul biber konur.

Milföy Börek -Yalancı Arnavut Böreği nasıl yapılır?
...
1o adet Milföyü yan yana tepsimizin altına seriyoruz. 1 adet yufkayı Milföylerin üzerine kapıyor ve fazlasını kenarlardan sarkıtıyoruz. ikinci yufkamızın yarısını üzerine serip iç malzememizi döşüyoruz. Kenarlardan sarkan yufkalarıda üzerine kapatıp kalan 10 adet milföyüde üzerlerine yerleştiriyoruz.Kalan yarım yufkamızıda Milföylerin üzerine seriyor ve Milföy böreğimizi dilimliyoruz. 2 yumurta , sıvı yağı ve maden sodasını hazırlıyor çırpıyor ve Milföy böreğimizin üzerine bu karışımı döküyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyor ve 5 dk kadar ısıtıyoruz. Böreğimizi orta rafa verip 30-40 dakika pişiriyoruz.Milföy Börek -Yalancı Arnavut Böreği Servise hazır. Sıcak tüketilmesini öneririm.AFİYET OLSUN. ben bu tarifi mutfağımdaki tatlar dan almıştım selma hanıma teşekkürler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner